Autor: Tanel Raig • 15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOST kahekordistas turuosa

Võrreldes 2010. aasta detsembriga kasvatas Itella SmartPOST eraisikute pakkide turul oma osakaalu tänavu aasta esimese kvartali lõpuks ligi kaks korda.

TNS Emori läbiviidud uuringu kohaselt oli Itella SmartPOSTi turuosa 2010. aasta lõpul 21%. Tänavu märtsiks ulatus turuosa 38%ni. Sellega on ettevõte turu suuruselt teine pakiteenuse pakkuja riikliku postiettevõtte järel.

Itella SmartPOSTi tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul laiendab ettevõte sel aastal iseteeninduslike pakiautomaatide võrku 10 automaadi võrra. Laienemise järel kuulub võrku kokku 62 sinist värvi pakiautomaati, mis asuvad kaubanduskeskuste sisepindadel üle Eesti. Samuti on plaanis laiendada olemasolevate pakiautomaatide kappide arvu seal, kus kaubanduskeskuse siseselt selleks vajadust ja võimalust on.

Turu-uuringu kohaselt saavad Eesti tarbijad keskmiselt 4 pakki aastas. Eelmaa sõnul on seda umbes poole vähem kui Soomes, mis viitab ka Eesti turu jätkuvale kasvupotentsiaalile. Vanuseliselt on pakisaajaid kõige rohkem nooremasse vanusegruppi kuuluvate, 15-24 aastaste tarbijate hulgas. Kui pakkide koguarvestuses saavad keskmisest rohkem pakke naissoost tarbijad, siis välisriikidest saadetud pakkide saajate osas on ülekaalus mehed.

Uuringust ilmneb ka, et protsentuaalselt on maapiirkondades pakisaajaid rohkemgi kui linnas. “Üks tõenäoline selgitus on siin see, et linnainimesel on suured kaubanduskeskused lähedal, mistõttu tema niipalju postikaubamajadest või e-kauplustest tellimisele mõtlema ei pea.

SmartPOST on osa Itella Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade-, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077