Autor: Tanel Raig • 13. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transpordifirmad on tõstnud kütuselisa tasud rekordkõrgele

Kütusehinna tõus on sundinud transpordifirmasid kehtestama aegade suurimaid kütuselisa tasusid transporditeenuste hindadele.

Eesti suurima käibega autotranspordifirma AS Transpoint International (EST) kehtestas märtsis kütuselisa tasuks 21,3%. Ettevõte on kütuselisa tasu arvestanud 2010. aasta novembrist ja siiani ei olnud kütusehinna eest arvetele lisatav protsent nii kõrgele tõusnud. 2010. aasta novembris oli kütuselisa tasu 9,9%. Üle 20% tõsusis kütuselisa esmakordselt tänavu veebruaris.

Samuti jõudis märtsis suurima kütuselisa tasuni Eesti turu üks suuremaid ekspedeerimisfirmasid AS Schenker. Schenkeri kütuselisa tõusis märtsis esmakordselt üle 20% jõudes 21%ni. 2006. aasta juunist kütuselisa arvestaval Schenkeril oli veel 2009. aasta juunis kütuselisa tasu 0%.

Eestis tegutsev suurim kullerfirma DHL on märtsis kütuselisaks kehtestanud 17,5%, mis on protsendi võrra kõrgem kui eelmisel kuul. DHL annab teada, et Indeksit kohaldatakse kahekuulise viivitusega. Seega on märtsi kütuselisa suurus kalkuleeritud jaanuari keskmise kütusehinna baasil. Märtsi kütusehinnad kajastuvad alles maikuu kütuselisa tasus.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077