Autor: Tanel Raig • 5. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unieveem ehitab Muuga sadamasse 16 miljoni eurose jaotuskeskuse

Tallinna Sadam ja Unieveem Eesti kirjutasid alla koostööleppele Muuga sadamasse laokompleksi ja jaotuskeskuse rajamiseks, mille maksumus on 16 miljonit eurot.

Unieveem Eesti kavatseb sõlmitud leppe kohaselt rajada Muuga sadamasse 4,5 hektari suurusele territooriumile esimeses etapis 25 000 m² suuruse lao- ja jaotuskompleksi peamiselt kakaoubade ja teiste kakaopõhiste pooltoodete jaoks. Kompleks peab plaanide kohaselt alustama tööd 2013. aasta I kvartalis. Tööd annab uus laokompleks esialgu 25-le inimesele.

Unieveem Eesti on osa maailma ühest suurimast logistikafirmast Katoen Natie. Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on Katoen Natie maastaabiga logistikaettevõtte tulek Tallinna Sadama kliendiks kindlasti märgilise tähtsusega ja kannab edasi positiivset sõnumit Tallinna Sadama võimalustest kogu logistikasektoris. „Usume, et Katoen Natie tulek ei jää märkamata teistele suurtele tegijatele ning Katoen Natie olemine Muuga Tööstuspargi üheks ankurkliendiks paneb tulevikus ka teisi Läänemere regiooni siseneda soovivaid lao-, logistika- või tootmisfirmasid asukoha valikul otsustama pigem Tallinna Sadama kasuks,“ ütles Kaljurand.

Teises etapis soovib Katoen Natie luua Muuga sadamasse oma Läänemere regiooni ühe olulisema jaotuskeskuse ka teiste kaubagruppide jaoks. Firma tegeleb logistiliste lahenduste pakkumisega mitmes valdkonnas, seal hulgas tööstuskaubad, autotööstus jpm. Katoen Natie`l on 159 logistikakeskust 28 riigis. Firma annab tööd 10 500 inimesele ning tema opereeritavate kaetud ladude kogupindala on üle viie miljoni ruutmeetrit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077