Autor: Jaana Pikalev • 13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütuse hulgimüüja Mažeikiu muutis nime ORLEN Eestiks

Eesti hulgimüügi kütuseturu liider Mažeikiu Nafta Trading House OÜ muutis oma ärinime – firma võttis kasutusele omanikfirma nime ja kaubamärgi ORLEN Eesti OÜ.

ORLEN Eesti OÜ juhataja Tõnu Ääro sõnul on nimevahetus tingitud Ida- ja Kesk-Euroopa suurima naftarafineerija ja kütuse hulgimüüja PKN Orlen soovist Eestis oma positsioone kindlustada.

„Eestis uue nime ja kaubamärgi kasutuselevõtt on selge sõnum sellest ,et ORLEN soovib senisest enam siinsel turul kohal olla,“ märkis Ääro.

ORLEN Eesti OÜ alustas eelmisel aastal Eestis hulgimüügi kõrval esmakordselt ka kütteõli jaemüüki eratarbijatele ning põllumajanduse ja metsandusega seotud ettevõtetele. Varem müüs ettevõte oma toodetud kütuseid Eestis vaid vahendajatele ja suurtarbijatele.

ORLEN Eesti OÜ tegeleb Baltimaade ainukese kütusetootja ORLEN Lietuva toodangu vahendamise ja müügiga Eestis. Kütusefirma müügitulu ulatus Eestis möödunud aastal 231,6 miljoni euroni ja kasum 797 tuhande euroni.

ORLEN Eesti OÜ kuulub Baltimaade suurima ettevõtte AB ORLEN Lietuva Gruppi, endise nimega AB Mazeikiu Nafta. Leedus baseeruv ORLEN Lietuva ainuomanik on Ida- ja Kesk-Euroopa juhtiv naftarafineerija ja kütuse hulgimüüja PKN Orlen, mis on ühtlasi ka Kesk-Euroopa suurim börsifirma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077