Autor: Jaana Pikalev • 9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väljapressimine?

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning Tallinna Sadama juhatus said kolmapäeva  õhtul kirja ettevõtja Sergei Hadžilt, kes nõuab sadamalt enam kui kahe miljoni krooni (130 000 euro) maksmist, sest leiab, et ettevõttega sõlmitud lepingud on õigusvastaselt. Ministeeriumi hinnangul võib tegemist olla väljapressimisega.

2008. aastal sõlmis Sergei Hadži ettevõte AS Semiramis ASiga Tallinna Sadam ostu-müügilepingu naftaterminali AS-i Scantrans aktsiate ostuks. Mõned kuud varem oli sõlmitud aga AS-i Semiramis ja OÜ Fox Trade vahel nõustamisteenuste leping.  Kuna nimetatud lepingu sõlmimine oli algatatud, organiseeritud ja vormistatud Nikolai Stelmachi  ja Liina Tamme poolt, väidab Hadži, et tõenäoliselt on nimetatud lepingute sõlmimise ja täitmise alustel õigusvastane iseloom, millega seoses palub ta Sadamal tagastada ülekantud 2 040 000 krooni (130 379,76 eurot) AS-i Semiramis pangakontole hiljemalt käesoleva aasta 19. detsembriks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on võtnud antud asjas seisukoha, et Tallinna Sadam peaks välja selgitama, kas tegemist võib olla väljapressimisega.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077