Autor: Jaana Pikalev • 6. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bulgaaria raudteetöötajad streigivad juba nälgides

Bulgaaria riigi raudteetöötajate ametiühingute streik on võtnud uue pöörde, eile teatasid nad, et kaks töötajat on läinud protestimisest kaugemale ning alustanud näljastreiki.

Töötajate protestilaine on põhjustanud asjaolu, et riik plaanib inimesi koondada, vahendas Handy Shipping Guide. Raudteetöötajad alustasid streigiga möödunud nädalal 25. novembril ning häirivad oma protestiga nii reisijate- kui kaubavedu. Ametiühinguga alustatud läbirääkimised pole seni vilja kandnud.

Streik on kuulutatud Bulgaaria valitsuse poolt ebaseaduslikuks, kuid transpordiminister Ivaylo Moskovski sõnul võetakse kõik vastutusele  nende tegude eest. 

Riigi omanduses olev raudtee grupp BDZ Holdings, on sunnitud tõstma piletihindu ning ettevõttel tuleb vastata rangetele meetmetele, mille ametnikud on kehtestanud. Sealhulgas peab ettevõte koondama ligi 2000 töötajat, pluss riik vähendab teenistuses olevate rongide arvu 138 võrra peale seda, kui avastati, et ettevõte on suurtes võlgades.

Viimaste uudiste kohaselt on streikijad jõudnud nii kaugele, et kaks meest on lõpetanud söömise ja ametiühingud on deklareerinud, et streik jätkub kasvõi igavesti, kui loodud pessimismile ei leita mõistlikke lahendusi läbirääkimiste käigus.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077