Autor: Jaana Pikalev • 5. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuga konteinerterminal jätkas novembris kasvu

AS Muuga CT konteinerteminali novembris käideldud kauba maht on võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud  21%.Üheteistkümne kuuga kokku on Muuga konteinerterminal käidelnud 177 561 TEUd, mida on 28% enam kui möödunud aastal.

„Novembri kaubamahu kasv oli pisut väiksem meie poolt prognoositust, kuid aastaprognoos tervikuna saab kindlasti täidetud ja ületatud. Möödunud nädala erakordselt rasked tormiilmad mõjutasid ka konteinerlaevade liikumist, mistõttu jäid mitmed laevakülastused toimumata,“ ütles Transiidikeskuse AS juhatuse liige Erik Laidvee.

 “Ühelt poolt on selge, et vaadates Vene meresadamate strateegiat, pole meil võimalik mõjutada järgnevate aastate trendi, mis seisneb Eestit läbivate Venemaa transiitkaubavoogude vähenenemises – just vedellasti osas. Teisalt näitavad meie kasvunumbrid, et meil on võimalik konkurentsivõimelistena teatud turusegmentides edukalt tegutseda,” lõpetas Laidvee. Transiidikeskuse AS ettevõtted on käidelnud üheteistkümne kuuga kokku 2 428 000 tonni kaupasid. Seda on 14% vähem kui eelmisel aastal, seoses Muuga-Vuosaari Ro-Ro liini sulgemisega käesoleva aasta kevadel.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077