Autor: Jaana Pikalev • 29. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ACE Logistics laienes Valgevenesse

Käesoleva aasta oktoobris registreeris ACE Logistics Group uue tütarettevõte Valgevenes. Ettevõtte nimi on ACE Logistics BEL ning tegutsemist alustatakse Minskis.

 ACE Logistics laiendab sellega oma geograafilist haaret, samal ajal säilitades põhifookuse.

ACE Logistics Group juhatuse liige Andres Matkur kommenteeris laienemis järgmiselt: „Laienemise mõte oli meil peades keerelnud juba pikki aastaid, kuid ebamäärane olukord, ennekõike poliitiline, oli meid seni siiski tagasi hoidnud. Olukord Valgevenes on tegelikult jätkunud heitlikuna ja seda eriti viimasel aastal ka majanduslikus mõttes, kuna riiki on tabanud erakordselt kõrge inflatsioonitase ja kohalikku valuutat (Valgevene rubla) on korduvalt devalveeritud. Vahepeal oli olukord, kus välisvaluuta ost oli ametikult pea võimatu, mis pani kohalikud väliskaubandusega tegelevad ettevõtted äärmiselt keerulisse olukorda. Tänaseks on olukord selles osas õnneks normaliseerunud.“

ACE Logistics plaanib oma tegevust Valgevenes alustada väikeste sammudega, üritades esialgu suuri riske mitte võtta. Valgevenes hakatakse osutama sarnaseid teenuseid nagu Baltikumi ettevõteteski, samal ajal leides võimalusi siseseks sünergiaks ja kaubamahtude konsolideerimiseks. Selles plaanis on ACE Logistics Leedu ja Valgevene ettevõtete omavaheline koostöö kriitilise tähtsusega, kuna Leedu omab suurt rolli Valgevene kaupade transiitmaana, seda nii meretranspordi kui ka maanteetranspordi osas.

„Loodan, et meie Valgevene ettevõtte käekäik osutub edukaks ja usun, et saan ka edaspidi meie tegemistest seal ülevaadet andes teha seda jätkuvalt positiivses ja optimistlikus võtmes.“ sõnab Andres Matkur

ACE Logistics Group strateegias on olnud koduturuna Baltikum, mille tarvis on ACE Logistics nimelised ettevõtted loodud nii Eestis, Lätis kui Leedus. Käesoleval aastal täitus Leedu ettevõttel ümmargune 15. tegevusaasta ja Lätti ettevõte sai 14. aastaseks. 2012 aastal on taas oodata ümmargust tähtpäeva, kui ACE Logistics Estonial täitub 20. tegevusaasta.

ACE Logisticsi senine strateegia on osutunud edukaks, eelkõige seetõttu, et rahvusvahelises logistikaäris vaadeldakse Baltikumi enamalt-jaolt kui ühte tervikut ja võimalusel eelistatakse koostööd teha ühe osapoolega selle asemel, et omada erinevaid partnereid kolmes riigis eraldi.

 ACE Logistics Group AS on logistikaettevõtete valdusfirma, mille põhifunktsioon on tütarettevõtete aktsiate hoidmine ja grupi strateegiate kujundamine. Vastavalt pikaajalisele strateegiale osutavad grupi ettevõtted lennu-, mere- ja maanteetransporditeenuseid, samuti erinevaid lao- ja logistikateenuseid. Grupi 2010. aasta käive oli 15,09 miljonit eurot ja maksudeeelne kasum 1,13 miljonit eurot.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077