Autor: Jaana Pikalev • 28. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama tuleva aasta dividendi summa rekordiline

Möödunud nädalal vähendas valitsus Tallinna Sadama käesoleva aasta riigile makstavat dividendi summat peaaegu poole võrra, ettevõtte enda sõnul tähendab see seda, et tuleval aastal maksavad nad rekordilise dividendi summa.

Tallinna Sadama dividendideks oli käesoleval aastal kinnitatud 39,4 miljonit eurot, eelnõu kohaselt on uus summa 20 miljonit eurot. "Vähendati 2011 makstavat dividendi, 2012 makstav dividend tõotab tulla ettevõtte jaoks rekordiline," ütles Logistikauudistele Tallinna Sadama finantsjuht Marko Raid. Sisuliselt tähendab see seda nagu viitas ka peaminister Andrus Ansip, et summa, mis jääb Sadamal riigile maksmata käesoleval aastal, liidetakse summale, mis läheb tasumisele järgmisel aastal.

2012. aasta riigieelarves on Tallinna Sadamalt saadava dividendituluna kavandatud 46,3 miljonit eurot, millele lisandub tulumaks 12,3 miljonit eurot. Sinna sisse kuulub juba summa, mille võrra 2011. aasta dividendi summat vähendati. 

Tegelik väljamakstav dividend kinnitatakse 2012 kevadel aktsionäride üldkoosoleku poolt peale ettevõtte aastaaruande kinnitamist.

Küsimusele, miks ettevõtte taotles riigilt dividendide vähendamist, lausus Raid, et 2011. aasta makstava summa vähendamist peeti otstarbekaks lähtudes ettevõtte järgmiste aastate finantsprognoosist ehk siis rahavoogudest ning seal planeeritavatest investeeringutest ning omaniku nägemusest dividenditulu osas. "Arvestades siia juurde lahtised küsimused jäämurdmisega ning et olla valmis suuremateks väljamakseteks tulevastel aastatel siis taotlesime väljamaksete vähendamist käesolevas aastas," sõnas Raid.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077