Kadrin Karner • 18 november 2011

Ivo Krumm: teemaks Eestis oleks tervitatav

Praeguses olukorras maksavad Eesti teede parandamise ja korrashoiu kinni Eesti vedajad, välisvedajatel seda kohustust pole,  rääkis Arco Transport ASi juht Ivo Krumm.

Tema oleks teemaksu seadustamise poolt. „Olen seda teemat kolleegidega oma ettevõttest ja teistest ettevõtetest arutanud. Täna maksab Eesti vedaja mootorsõiduki maksu näol teede korraldamisse ja parandamisse aga välisvedajad ei tee seda mitte,“ rääkis Krumm ja lisas, et samas on Tartu ja Pärnu maanteel liikluskoormus päris suur.

„See (teemaks-toim.) oleks väga tervitatav, sest ülejäänud Euroopas on need maksud olemas ja ka meie maksame neid. Meie klient, kes on enamjaolt Eestist ja Baltimaadest, maksab Euroopas oleva teemaksu kinni,“ märkis Krumm.

Majandusminister Juhan Parts kommenteeris Logistikauudistele teemaksu kohaldamise teemal möödunud aasta oktoobris. "Ei plaani kehtestada teemaksu. Sellega me vähendaks oma transpordiettevõtete konkurentsivõimet ja laiemalt ka teiste ettevõtete konkurentsivõimet," vastas Parts.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150