Autor: Jaana Pikalev • 7. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konteinerlaevade väärtusest uhutakse alla miljardeid

Suurte ookeanilaevade ja konteinerlaevade omanikfirmad on pidanud veovahendite väärtust miljardite dollarite võrra alla hindama.

Liiga suured ja ülevõimsusega laevad on sundinud laevade väärtust alandama, peale selle kaotavad laevafirmad nagunii ka langenud mereveo tariifide näol, vahendas IFW portaali VesselsValue.com.

Maailma suurima konteinerlaeva omanik AP Møller-Maersk on oma konteinerlaevade väärtust viimase 12 kuu jooksul alla hinnanud ligi 24%. Ettevõtte käsutuses olevad 222 laeva koguväärtus USA dollarites on praegu 9,1 miljardit, kuid vaid aasta eest novembris oli see 12 miljardit dollarit.

Samuti laevade omaniku ja suure mereveooperaatori MSC 202 konteinerlaeva väärtus on aastaga kahanenud 8,4 miljardilt dollarilt 6,9 miljardi dollarini.

IFW andmetel näitavad VesselsValue andmed laevastiku väärtust, mis läheneb väärtusele, mis oli laevadel 2009. aasta novembris. Jätkuvalt langev kauba- ja tšartervedude hind on varade väärtuse viinud kahe aasta tagusele tasemele, kui konteinervedude turg elas läbi ajaloo suurimat langust.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077