Autor: Anu Jõgi • 24. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanair kavandab rünnakut Skandinaaviale

Odavlennufirma Ryanair kavatseb reisijate numbri järgneva kümne aastaga peaaegu kahekordistada, vahendab Kauppalehti ettevõtte tegevjuhi intervjuud Financial Timesist.

Ryanair näeb kasvuvõimalust eelkõige Skandinaavia ja Ida-Euroopa turul. Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary tahab reisijate arvu praeguselt 70 miljonilt inimeselt aastas kasvatada 130 miljoni inimeseni.

Selle eesmärgi jaoks kavatseb ettevõte osta aastatel 2015–2021 kolmsada uut lennukit. Ryanair on juba alustanud kolme lennukitootjaga 200-300 lennuki ostu läbirääkimisi. Sõelale jäid USA Boeing, Hiina Comac ja Vene Irkut.

O’Leary rõhutab intervjuus, et Ryanair muretseb ainult odavaid lennukeid. Kui tellimus saab täidetud, kasvab ettevõtte lennukipark 300 lennukilt 500-le. Suurenenud lennukipargiga tahab Ryanair haarata suurema tüki Skandinaavia ja Ida-Euroopa lennuturust. Lennukitest umbes viiskümmend siirduks Skandinaaviasse ja sadakond Ida-Euroopasse.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077