Autor: Jaana Pikalev • 12. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Septembris pidasid tollitöötajad kinni ligi 60 000 liitrit kütust

Septembris viisid Maksu- ja Tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1309 kontrolli, millest 394 olid tulemuslikud. Maanteedel oli kokku 1310 kontrolli, mille ajal avastati 48 rikkumist.

Kontrolliti 47 kütusekäitlejat (sh tanklad). Dokumentidega seotud rikkumisi ja mittevastavat kütust avastati 6 juhul.

Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 31 korral, rikkumisi leiti 7 juhul. Septembris peeti kinni 659 134 sigaretti ja 59 363 liitrit kütust. Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 95,6 liitrit. Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 240. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 90 ühikut. Narkootilisi aineid peeti kinni 16,3 grammi.

Juhtumeid:3. septembri päeval avastasid Narva tollitöötajad piiri ületada tahtva sõiduauto neljast rattast 13 600 deklareerimata sigaretti. 

4. septembri õhtupoolikul tuvastasid Koidula piiripunktis töötavad ametnikud ühe maasturi laepolstri alt, tagaistme seljatoest, pagasiruumi küljepolstrite tagant ja auto tagumise stange seest kokku 11 200 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

 8. septembril leiti Narva piiripunktis Volvo bussi salongis oleva trepiastme seest peidik, kus asusid Venemaa maksumärkidega suitsupakid. Kokku oli sigarette 26 200 tükki.        

Järgmisel päeval jäi Narvas tolliametnikele silma meesterahvas, kelle kotist leiti peidetuna 895,4 grammi püssirohtu.

14. septembril avastati Narvas ühe kaubiku kontrollimisel, et autos on venekeelsete kirjadega pappkastid. Kokku oli neis 19 800 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Koidula tollipunkti ametnikud leidsid 16. septembril ühe sõiduauto kontrollimisel 114 kg mineraale. Mehe enda sõnul toonud ta need kivimid Siberis asuvatest kaevandustest ja mõelnud anda kollektsionääridele. Kauba kohta näitas ta ette väljaveo loa Vene Föderatsioonist koos piltidega ja ostutšeki 20 000 rubla väärtuses. Kivimid on asjaolude selgumiseni kinni peetud.

18. septembri öösel proovisid 4 meest Põlvamaal, Värska vallas Saatse külas üle rohelise piiri toimetada suure koguse salasuitsu. 30 kastist leiti kokku 300 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Koidula tollipunktis tuvastasid ametnikud 21. septembril sõiduauto kütusepaagist 13 380 Venemaa maksumärkidega sigaretti.   

22. septembril Rootsist saabunud laevareisijaid kontrollides jäid tolliametnikele silma Leedu registreerimismärgiga kaubikud. Sõidukeist leiti 55 kasutatud autoakut. Kaup võeti hoiule.

Rakveres Raua tänava kahes majas 23. septembril toimunud läbiotsimistel leiti ühest eramust kokku 49 540 salasigaretti, 48 liitrit alkoholi ja 250 liitrit kütust. Teisest majast said tolliametnikud kätte 3680 salasigaretti, 30,5 liitrit alkoholi ja 280 liitrit kütust.

24. septembri keskpäeval saabus Kopenhaagenist lennukiga Tallinna teiste seas mees, kes ei soovinud tollis midagi deklareerida. Kontrollimisel avastati aga mehe pagasist 26 tabletti ravimit Tramadol.

27. septembril sõitis Narva tollipunkti liinibuss, mille läbivaatusel avastasid tollitöötajad salongi ventilatsioonišahtist ja muudest peidupaikadest kokku 33 620 sigaretti ning deklareerimata mikrokiibid.  

Kaks päeva hiljem saabus Narva tollipunkti taas üks buss, mille kontrollimisel oli magamiskoha madratsi alla, salongis asuva kohvimasina sisse, tööriistade panipaika peidetud kokku 20 000 sigaretti.   

 

Foto: MTA
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077