Autor: Jaana Pikalev • 30. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edelaraudtee annab käiku uue Männiku raudteeülesõidu

Edelaraudtee Infrastruktuuri AS suleb laupäeval, 1. oktoobril Männikul kaks ohtlikku raudteeülesõitu ja avab nende asemel uue, automaatfooridega raudteeülesõidu, mis parandab olulisel määral ohutust. 

Edelaraudtee Infrastruktuuri juhi Rain Kaarjase sõnul suletakse laupäeval Männikul kaks raudteeülesõitu (14,599 km ja 11,788 km) ja avatakse nende vahel (13,179 km) ohutum ja signaliseeritud raudteeülesõit.

„Uus värskelt valminud raudteeülesõit on senistest ohutum. Eelmine lahendus kahe ülesõidu puhul oli halb, kuna nähtavus oli piiratud ja autojuhid pidid sõitma pikalt paralleelselt raudteega ning seejärel järsult raudteele pöörama,“ selgitas Kaarjas.

Uus raudteeülesõit on Kaarjase kinnitusel vajalik veel selleks, et lähiaastatel kavandatakse sellel lõigul kiiruse tõusu 120 kilomeetrini tunnis. Lisaks on vanas Saku poolses ülesõidus toimunud alates 1998. aastast kuus avariid, neist kaks lõppesid inimohvritega.

Uus Männiku raudteeülesõit valmis koostöös Maanteeameti, Saku Valla ja Edelaraudtee Infrastruktuuri AS-iga. Raudteeülesõidu ehitas GoTrack OÜ, signalisatsiooni paigaldas Corle OÜ, juurdepääsutee rajas TREV2 AS ning projekteeris T-Model OÜ. Tööde kogumaksumus oli 63 000 eurot.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077