Autor: Jaana Pikalev • 16. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Garant pole veel terminali ehitust alustanud

Muuga sadamasse konkureerivat konteinerterminali arendav Rail Garant pole Tallinna Sadama rajatud infrastruktuuridel ehitustöid veel alustanud, ettevõtte vuntsib veel terminali projekti, mistõttu pole neil ka veel ehitusluba.

Aprilli alguses Tallinna Sadamaga ühe viimaste aastate olulisema koostöölepingu sõlminud Rail Garant pole Sadama esindaja sõnul Muugal ehitustöödega alustanud. "Meile teada olevalt täiendab Rail Garant konteinerterminali projekti, mistõttu pole neil veel ka ehitusluba kohalikult omavalitsuselt," rääkis Logistikauudistele Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp.

130 miljoni eurose investeeringuga terminal pidi esialgsete plaanide kohaselt alustama tegevust 2013. aasta esimeses kvartalist ning aasta lõpuks peaks konteinerite maht ulatuma 51 000 TEUni. Maht hakkab kasvama tempos 50 protsenti aasta kohta ja peaks täisvõimsuseni jõudma viiendal aastal. Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seli on varem öelnud, et Rail Garanti poolt garanteeritud kaubamaht on uues rajatavas terminalis 270 000 konteinerit TEU-d aastas.

Rail Garant on üks suurimaid transpordifirmasid Venemaal, mis ühendab 11 raudtee- ja konteineriveo ning ekspedeerimisfirmat. Rail Garandi teenindavate kaupade põhiliigid on söe- ja metallurgiatööstuse tooraine ja toodang, nafta- ja keemiatööstuse tooraine ja toodang, vedelgaas, puistlast ja muu tööstuslik kaup nagu näiteks suure diameetriga torud, autod, mineraalväetised ja teravili. Rail Garanti omanikud on Venemaa suurärimehed Sergei Guštšin, Nikolai Falin ja Sergei Smõslov.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077