Autor: Jaana Pikalev • 15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBalticu probleemid pärsivad Riia lennujaama arengut 

Riia lennujaam peab ambitsioonikat plaani suurendada reisijate arvu kaks korda ehk 10 miljoni reisijani aastas, kuid seetõttu, et enamikku lendudest teenindab airBaltic, võivad Läti rahvusliku lennukompaniiga tekkinud probleemid lennujaama arengut pidurdada.

Riia lennujaamast saab lennata 88 sihtkohta, mistõttu lennujaama juhid loodavad hoida Balti lennundusliidri kohta ja mainet ka tulevikus, hoolimata airBalticu probleemidest, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lihtne see aga pole, sest airBaltic lennutab viiest miljonist Riia reisijast aastas kolme miljonit. Viimasel ajal on reisijate arv taas kasvanud ja Riia lennujaam loodab peagi ületada järgneva konkurendi - Peterburi lennujaama 8 miljonit reisijat aastas.

Tallinnaga võrreldes on Riial soodsam asend ning otselend New Yorki, kui aga peaks teostuma ikka veel airBalticut juhtiva Bertold Flicki plaan ja Riia-lende vähendatakse, ei suuda konkurendid rahvuslikku lennukompaniid kunagi asendada.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077