Autor: Jaana Pikalev • 9. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edelaraudtee on teenindanud tänavu üle 1,2 mln reisija

Riigisisest reisirongiliiklust korraldava Edelaraudtee rongidega on käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga sõitnud 2% rohkem reisijaid kui aasta tagasi samal ajal. Kokku on sel aastal Edelaraudtee teenuseid kasutanud 1 212 221 reisijat, mida on üle 23 000 võrra enam kui aasta tagasi.

Kõige populaarsem on seni olnud Tallinn-Türi-Viljandi liin 413 771 reisijaga, järgneb Tallinn-Tartu-Valga rongiliin 387 705 reisijaga. Tallinn-Narva ronge on kasutatatud tänavu 126 320 korral, Tallinn-Rapla ronge 134 249 korral ning Tallinn-Pärnu ronge 126 082 korral. Tartu-Orava liinil on sõitnud tänavu 24 094 reisijat.

“Hoolimata suuremahulistest raudtee remonditöödest, mis on suvest alates häirinud nii Viljandi kui ka Tallinna ja Tapa vahelist reisirongiliiklust, on Edelaraudtee reisijate arv püsinud plussis ja on eelmise aasta augustikuuga võrreldes kasvanud isegi 3,1%. See näitab, et teave remondi tõttu sageli muutuvatest sõiduplaanidest on jõudnud reisijateni,” rääkis Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd.

Tema sõnul on jõudsalt edenenud raudtee-ehitus ka Türi ja Viljandi vahel. „Mõnel pool on juba perroonid valmis saanud ja inimesed need kenasti omaks võtnud ning olukord muutub järjest paremaks,“ sõnas Oherd.

2010. aastal sõideti Edelaraudtee rongides ligemale 1,8 miljonil korral, ühtekokku üle 125 miljoni kilomeetri.

Edelaraudtee teenindab reisijaid diiselrongidega Tallinn-Türi-Viljandi, Tallinn-Pärnu, Tallinn-Narva, Tallinn-Tartu-Valga ning Tartu-Koidula liinil.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077