Jaana Pikalev • 12. august 2011
Jaga lugu:

Juulis veeti raudteel kaupa mullusest pea 6% rohkem

Juuli veomaht Eesti Raudtee taristul oli 2,37 miljonit tonni, mis võrdluses mullu sama perioodiga surenes 5,9%. Juuniga võrreldes oli tulemus aga 2% väiksem.

Seitsme kuuga kokku veeti Eesti Raudtee taristul kokku 18,3 miljonit tonni veoseid, mis oli 11,1% rohkem kui aasta varem.

Kuigi juulikuus kokkuvõttes veomahud kasvasid, siis sellel aastal esmakordselt langes peamise kaubagrupi e nafta ja naftasaaduste vedu. Kokku veeti mineraalseid vedelaid kütuseid 1,52 miljonit tonni, mis oli eelmise aasta juulist 5 % vähem. Põlevkivi vedu suurenes juulis 51 %, ulatudes 0,35 miljoni tonnini. Oluliselt kasvas ka väetiste vedu, mida veeti kokku 0,27 mriljonit tonni ehk üle 62% rohkem.

Seitsme kuuga on vedelaid kütuseid veetud 12,41 miljonit tonni, mis ületab eelneva aasta tulemust 8,2%. Põlevkivi veomaht ulatus 2,9 miljoni tonnini ehk ületas aastatagust veomahtu 1 miljoni tonniga. Seitsme kuu arvestuses jõudis positiivsele poolele suurematest kaupadest ka väetiste vedu – veomaht kokku 1,32 miljonit tonni ehk kasvas 3,9 %.

Peamise veomahu annavad jätkuvalt transiitveod, millest transiit kolmandate riikidega moodustas 76,2 % ehk 13,94 miljonit tonni. Veod on tänavu suurenenud 3,25 %. Kohalike vedude maht ulatus 3,23 miljoni tonnini ja on võrreldes eelmise aastaga ligi 51 % suurem. Import-eksportvedude maht oli Eesti Raudtee taristul kokku 1,13 miljonit tonni ehk 37 % enam kui aasta tagasi.

Konteinerite vedu oli raudteel seitsme kuuga 18 088 TEU-d. Mullusega võrreldes on selles arvestuses veod kasvanud ligi 50%.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee