Autor: Rivo Sarapik • 2. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaose Eesti-Vene piiril tõid uue süsteemi tõrked

Eilsest Eesti-Vene piiril uut piiriületuskorda haldava ettevõtte teatel tingisid järjekorrad piiril süsteemi töökorraldus.

Ettevõtte teatel oli täna varahommikul süsteemis palju broneeringuid, kus sõidukijuht tegelikkuses piiriületusele ei ilmunud. Selle tagajärjel olid nende autode numbrid tablool ning piirile ei kutsutud nende taga järjekorras olevaid sõidukeid. Süsteem pidi kustutama kahe tunni jooksul need autod, kelle broneeringuaeg on kätte jõudnud, aga kes ei saabunud piiriületusele. Ootamata ära nende sõidukite automaatset kustutamist, võeti Narvas vastu otsus, et hakatakse teenindama reaalselt ooteala platsil olevate sõidukite järjekorda, väljaspool GoSwift süsteemi.

Täna keskpäevaks taastati elektroonilise piirijärjekorra süsteemi töö ning korrigeeriti süsteemi reegleid nii, et  mitteilmunud sõidukid eemaldatakse järjekorrast kiiremini. Kui sõiduk ei ole saabunud ootealale temale määratud tunnise ajavahemiku lõpuks, süsteem eemaldab sõiduki ning vabastab koha järgmistele.

Täiendavalt viidi ajutiselt sisse automaatse piirile kutsumisest teavitamise SMSi kaudu. Piiri ületada soovijatel palub ettevõte registreerivad oma GSM-telefoninumbri süsteemis. NB! GSM-number tuleb süsteemi lisada koos riigi suunakoodiga, kujul +372*********. Nimetatud SMS-teenus on ilma täiendava tasuta ja see kehtib kõikidele augustikuu broneeringutele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077