Autor: Rivo Sarapik • 1. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maha viksitud kiirrongid muutuvad Hiinas ohtlikuks

Naaberriikidelt ja konkurentidelt maha viksitud ülikiired reisirongid põhjustavad Hiinas ohvriterohkeid avariisid.

Ülemöödunud nädalavahetusel Hiinas kokku põrganud kaks ülikiiret reisirongid on selle tõestuseks, kirjutab Financial Times´is Jamil Anderlini Pekingist.

Jaapani ametiisikud olid esimesed, kes juhtisid Hiina raudteetööstuse mahaviksimise ohtlikkust. Hiinlased kopeerisid tehnoloogiaid nii Jaapani Kawasaki, Saksamaa Siemensi, Prantsusmaa Alstomi ja Kanada Bombardieri pealt. Samas on Hiina Raudteeministeerium ja riigi raudteefirmad süüdistusi tõrjunud ja kinnitavad, et kasutatava tehnoloogia autoriõigused kuuluvad neile.

Samal ajal on välismaiste raudteefirmade juhtivtöötajad juhtinud murelikult tähelepanu, et Hiinas kopeeritakse 200 kilomeetrise tunnikiirusega liiklema mõeldud ronge ja pannakse need sõitma kiirustel, milleks need loodud ei ole.

Financial Times´i andmeil keelduvad osad raudteefirmade juhid Hiinas kiirrongidega nende ohtlikkuse tõttu sõitmast.

Hiina valitsus peatas möödununud nädalal ligi 60 kiirrongi liiklemise õnnetuse põhjuste väljauurimiseni.

Ülikiired rongid - kiirusega enam kui 200 km/h - liiklevad Hiinas 2007. aastast. Järgmisel aastal peaks Hiinas olema BBC andmeil enam ülikiiret raudteevõrku kui mujal maailmas kokku.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077