Rivo Sarapik • 15 juuli 2011

Avies majandab Estonian Airist poole odavamalt

Avies, kes teenindab Tallinna-Kärdla liini, teeb seda rohkem kui poole väiksema dotatsioonisumma eest ühe lennu kohta kui Estonian Air praegu Tallinna-Kuressaare liini.

Hiiu maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Aare-Villu Katteli sõnul maksab Hiiu maavalitsus seoses kütusekuluga Aviesile jaanuarist (500 krooni) 31,96 euro võrra rohkem dotatsiooni ehk Tallinn-Kärdla-Tallinn lendu 925,76 euroga.

Estonian Air saab Saare maavalitsuselt Tallinn-Kuressaare-Tallinn lennu kohta 1988 eurot toetust ja soovib selle tõusu 4048 eurole seoses lendudeks vajaliku lennuki ja meeskondade kulu suurenemisega.

AS Avies turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Tanel Lillepalu pidas arutelu teemal, kas Avies oleks nõus Tallinna-Kuressaare liini teenindamise enda peale võtma, juhul kui Estonian Air peaks lepingu ühepoolselt lõpetama, praegu rohkem spekulatsiooniks. Aviese omanikega ei õnnestunud Meie Maal eile ühendust saada.

Kahte liini ei saa Tanel Lillepalu arvates võrrelda, sest lennukid on erineva suurusega ja lisaks on lennumaa Hiiumaale lühem kui Saaremaale. “Estonian Air lendab peaaegu kaks korda suurema lennukiga,” lausus Lillepalu.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150