Autor: Koit Brinkmann • 12. juuli 2011

Äripanga suuromaniku lennufirma kahekordistas müügikäivet

Kolme lennukiga tšarterlende korraldava AS-i Panaviatic, mis kuulub läbi firmade Tallinna Äripanga suuromanikule Andrei Žukovile, mullune müügikäive küündis 113,5 miljoni kroonini. Aasta varem teeniti müügitulu 48,2 miljonit krooni.

„Maailma majanduse raske olukord on ärilennundust mõjutanud, kuid vähemal määral kui teisi ärisektoreid. Hindame oma ettevõtte potentsiaali kõrgelt ja näeme müügikäibe ja kasumlikkuse kasvu 2011. aastal,“ seisab ettevõtte majandusaruandes.

Kui üle-eelmisel aastal teenis Panaviatic kahjumit 4,7 miljonit krooni, siis mullu oli kahjuminumber 1,77 miljonit. Kokku ulatub aastatega kogutud kahjum ligi kaheksa miljoni kroonini.

Panaviatic korraldas kolme 8-kohalise reaktiivlennukiga Bombardier Learjet lende peamiselt Venemaal ja SRÜ-s, Skandinaavias ning Kesk- ja Lääne-Euroopas.

Ettevõttes on tööl 35 inimest. Juhatuse liikmeid on kaks ning nõukogus on kuus liiget. Viimasena nimetati nõukogu liikmeks selle aasta jaanuaris endine Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ning kunagine kaitsepolitseiameti juht Jüri Pihl.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150