Autor: Rivo Sarapik • 20. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pihli lennufirmas käsutavad vene riigifirmade omanikud

Jüri Pihli värske tööandja Panaviatic Holding nõukogus jälgivad ja juhivad ta tegevust Eesti Ekspressi andmeil Vene riikliku kulla- ja teemandifirma bossid.

Nõukogus käsutavad lehe andmeil Venemaa riikliku väärismetallide ja juveelitoodete müügiga tegeleva ettevõtte Almazjuvelirexporti peadirektori asetäitja ja Almazjuvelirexport`i tütarfirma Platina direktor .

Kas tegemist on uue mõjuagendi tekkimisega, küsis ajakirjanik täna valitsuse pressikonverentsil.

"Eesti on demokraatlik riik ja kõik, kes siin ausalt äri ajavad, nende kohtlemine peab olema võrdne. Nende üksikute faktide osas ei saa hinnangulisi arvamusi anda," kommenteeris kaitseminister Jaak Aaviksoo. "Tegemist on delikaatse teemaga. Peame lootma Jüri Pihli südametunnistusele. Meil pole andmeid, mis võiks neid kahtlusi kinnitada," lisas rahandusminister Jürgen Ligi.

Äripäev kirjutas 4. jaanuaril, et mõned päevad enne aastalõppu sai Jüri Pihlist Äripanga omaniku Andrei Žukovi asutatud lennundusettevõtete valdusfirma juht.

Kuigi Äripäev sai eelmise aasta lõpus vihje, et Jüri Pihl asub tööle Äripanga omaniku Andrei Žukovi juurde, ei tahtnud Pihl oma võimalikust tulevasest töökohast siis täpsemalt rääkida, öeldes, et asjad selginevad uueks aastaks.

29. detsembril kantigi äriregistrisse ettevõte Panaviatic Holding AS, mille juhiks on märgitud Pihl ja asutajaks Žukovi firma Leonarda Invest AS, mis on ka Äripanga omanikfirma. Ettevõtte aadressiks on märgitud Viru tänav 9 Tallinnas.

Firma põhiliseks tegevusvaldkonnaks on Pihli sõnul lennundus. „Ta (Panaviatic Holding – toim) hakkab tegelema lennundusega. Aga kuna ta on ise holding, siis tal on ka edaspidi tütarfirmad. See kõik on praegu käivitamisprotsessis,“ ütles Pihl.

Küsimusele, miks Pihl end just lennundusega sidus, vastas ta, et tema on ikkagi valdusfirma juht. Pihli sõnul on valdusfirma loomine seotud omanike ettevõtete struktuuri korrastamisega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077