Jaga lugu:

Vaher: ei garanteeri järjekordade kadu Vene piiril

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul ei tähenda augustist tööle hakkav piirijärjekordade broneerimise süsteem, et järjekorrad on nüüd ajalugu.

Sisuliselt on loodav süsteem Vaheri sõnul sarnane hetkel mandri ja saartevahelise praamipiletibroneerimise süsteemiga - eelbroneeritav on umbes pool ning teine sama palju toimib elava järjekorra alusel. "Ega me garanteerigi, et pikad järjekorrad nüüd ära kaovad, kuid me anname võimaluse inimestele oma aega paremini planeerida,” ütles Vaher.

Sisuliselt toimib eelbroneeringu süsteem lihtsalt. Tuleb broneerida koht, ette antud ajast ca tunni võrra varem saabuda piirijärjekorra ootealale ning seejärel ületada piir.

Siseministeeriumi piirivalvepoliitika osakonnajuhataja asetäitja Rando Kruusmaa sõnul lahendab uus süsteem hetkel prognoosimatu olukorra kaubavedajatele. Kuid ta rõhutas, et vedajad saavad eelbroneeringu üleveoks teha alles siis, kui on olemas reaalsed kaubad. „Broneerimissüsteemi jaoks on vaja ka veose dokument lisada, et pääseda piirijärjekorda elektroonilise broneeringut tegema,” rääkis Kruusmaa.

Uue elektroonilise süsteemi Go Siftiga kaasneb kõikidele sõidukitele teenuse kasutamise ehk eelbroneerimise tasu, mis on käesoleval aastal üks euro broneeringu kohta. Lisaks broneeringutasule tuleb tasuda teenustasu piiripunktides ooteala teenuse eest, viimane on Narvas näiteks kaks eurot sõiduki kohta. 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee