Jaana Pikalev • 30. juuni 2011
Jaga lugu:

Rohkem kui pooled rikkusid seadust

Politsei tegi jälle reidi raskveokite kontrollimiseks, milles selgus, et rohkem kui pooltel juhtudel avastati erinevaid rikkumisi.

Kõige rohkem esines töö- ja puhkeaja rikkumisi – nende vastu patustas 12 raskeveoki juhti. Peeti kinni kaks ülekaalulist sõidukit. Neli sõidukit suunati erakorralisele tehnoülevaatusele. Peeti kinni üks juhtimisõiguseta juht ning üks kiiruseületaja.

Lõuna prefektuuri vanemliiklusametnik Ove Saar ütles: „ Operatsiooni tulemused näitavad, et töö- ja puhkeaja nõudeid rikkudes sõidetakse ikka palju üleväsinuna. Väsinud sõidukijuht, eriti väsinud raskeveoki juht on aga liikluses teatavasti väga ohtlik nii iseendale kui kaasliiklejatele. Seega tuleb töö- ja puhkeaja nõuetest rangelt kinni pidada. Teine tähelepanek puudutab ülekaalulisi veokeid – juhtidel tuleks ikka jälgida nii koorma paigutust veokil kui ka selle kaalu.

Operatsiooni käigus avastatud rikkumiste iseloom näitab, et peame koostöös Tööinspektsiooni ning Maksu-ja Tolliametiga raskeveokeid tõhusamalt kontrollima.“

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee