Autor: Jaana Pikalev • 30. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rohkem kui pooled rikkusid seadust

Politsei tegi jälle reidi raskveokite kontrollimiseks, milles selgus, et rohkem kui pooltel juhtudel avastati erinevaid rikkumisi.

Kõige rohkem esines töö- ja puhkeaja rikkumisi – nende vastu patustas 12 raskeveoki juhti. Peeti kinni kaks ülekaalulist sõidukit. Neli sõidukit suunati erakorralisele tehnoülevaatusele. Peeti kinni üks juhtimisõiguseta juht ning üks kiiruseületaja.

Lõuna prefektuuri vanemliiklusametnik Ove Saar ütles: „ Operatsiooni tulemused näitavad, et töö- ja puhkeaja nõudeid rikkudes sõidetakse ikka palju üleväsinuna. Väsinud sõidukijuht, eriti väsinud raskeveoki juht on aga liikluses teatavasti väga ohtlik nii iseendale kui kaasliiklejatele. Seega tuleb töö- ja puhkeaja nõuetest rangelt kinni pidada. Teine tähelepanek puudutab ülekaalulisi veokeid – juhtidel tuleks ikka jälgida nii koorma paigutust veokil kui ka selle kaalu.

Operatsiooni käigus avastatud rikkumiste iseloom näitab, et peame koostöös Tööinspektsiooni ning Maksu-ja Tolliametiga raskeveokeid tõhusamalt kontrollima.“

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077