Autor: Jaana Pikalev • 30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallase nõunik tuleb Eestisse reisijate õiguste kaitset uurima 

Reisijate õigusi käsitleva kampaania raames külastab Tallinna tarbijakaitsenõunik Meglena Kuneva.

Endine Euroopa Komisjoni tarbijakaitsevolinik ja praegune Siim Kallase erinõunik tarbijakaitse küsimustes Meglena Kuneva külastab reisijate õigustega seotud kampaania raames 1. juunil Tallinna.

Tegu on Kuneva esimese visiidiga Balti riikidesse ning see leiab aset Euroopa Komisjoni kaks aastat kestnud teabekampaania „Teie reisijaõigused on käepärast” raames, mille eesmärk on teavitada ELi rongi- ja lennureisijaid nende õigustest.

Visiidi jooksul kohtub Kuneva rongi- ja lennureisijate õiguste jõustamise eest vastutavate ametiasutuste esindajatega. Samuti osaleb ta sidusrühmade kohtumisel, mille eesmärgiks on teadvustada paremini reisijate õigusi ning koguda teavet lennu- ja rongireisijate õigusi käsitleva määruse rakendamise kohta Eestis.

Lisaks kohtub Meglena Kuneva riiklike täitevasutuste esindajatega, et arutada praktilisi probleeme, mis on seotud lennu- ja rongireisijate õiguste kohaldamisega Eestis, nagu nt puuetega inimeste abistamine ning koostöö reisijate õiguste teadvustamisel.

 „Mul on hea meel, et EL otsustas hiljuti laiendada reisijate kaitset nii, et see hõlmab lisaks õhu- ja raudteetranspordile ka mere- ja bussitransporti. See tähendab, et lähimas tulevikus kehtivad kõigi transpordiliikide puhul eeskirjad, mis seavad esikohale reisijate vajadused,” sõnas Meglena Kuneva.

Pärast lennu- ja rongireisijate õigusi käsitlevate eeskirjade vastuvõtmist kiitis EL 2010. aasta lõpus heaks merel ja siseveekogudel reisivate isikute samaväärsed õigused ning 2011. aasta veebruaris bussireisijate kaitset käsitleva õigusakti. Uued reisijate õigused jõustuvad kahe aasta pärast ning seega hõlmab reisijate kaitse õigusraamistik kõiki transpordiliike. Pr Kuneva visiidi raames on võimalik arutada ka kõnealust uut Euroopa laeva- ja bussireisijate õigusi käsitlevat õigusakti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077