Autor: Jaana Pikalev • 26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IRL: Tallinnas puudub vajadus uue foorisüsteemi järele

Tallinna linnavoliniku Nikolai Stelmachi (IRL) sõnul puudub Tallinnas vajadus uue foorisüsteemi järele. Tema sõnul on üksikute kiiruseületajate asemel märksa suuremaks probleemiks halvas seisukorras linnatänavad.

„Uue foorisüsteemi järele puudub Tallinnas vajadus, kuna massiline kiiruseületamine ei ole linnas probleemiks. Liiklusohutuse tagamiseks tuleks linnavalitsusel investeerida Tallinna teede ja tänavate korrashoidu, kuna halvas seisus teed on liiklejale täna märksa suuremaks ohuks kui mõned üksikud kiiruseületajad,“ sõnas Stelmach.

Samuti ei usu Stelmach uue foorisüsteemi efektiivsusesse. „Paratamatult toob uus foorisüsteem kaasa liiklusummikuid, kuna tahes tahtmata segab see nn. rohelise laine toimimist. Lisaks suurendab pidev foori taga pidurdamine ja kiirendamine auto kütusekulu ning paiskab linnaõhku senisest märksa rohkem saastet,“ lisas Stelmach.

„Kui linnavalitsusel on tekkinud vaba raha liikluskorralduse parandamiseks, tuleks alustada teede korrashoiust ja liiklusummikutest. Aastaid on räägitud, et Russalka ristmiku ja Tallinna Ülikooli vahelisel lõigul on võimalik kehtestada hommikusest ja õhtusest liikluskoormusest sõltuva vahelduva sõidusuunaga keskmine erimärkide ning fooridega reguleeritud sõidurada. Siiani pole keskerakondlikul linnavalitsusel jagunud selleks ei raha ega tahtmist,“ rääkis Stelmach.

Stelmach andis teada, et tuleval Tallinna Linnavolikogu istungil teeb IRLi fraktsioon linnavalitsusele ka vastava ettepaneku, millega soovib kehtestada Kadriorus vahelduva sõidusuunaga sõiduraja. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077