Autor: Jaana Pikalev • 25. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn hakkab kihutajaid taltsutama punase fooritulega

Tallinna transpordiamet tahab katsetada uudset foorisüsteemi, mis peataks üle lubatud sõidukiiruse kihutavad autod foori punase tulega, korralikke liiklejaid uued foorid häirida ei tohiks, kirjutas Postimees.

"Seda süsteemi kasutatakse mitmes Euroopa riigis, näiteks Poolas, kus see on väga hästi töötanud, isegi suurte teede peal," kinnitas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Foorisüsteem on tema sõnul lihtne: kui sõiduk andurist möödudes lubatud sõidukiirust ületab, süttib juhil fooris punane tuli. "Kui sõiduk vähendab kiiruse lubatud piiridesse, süttib korraks kollane ja siis antakse roheline tagasi," kirjeldas Rüütelmaa.

"Tõenäoliselt Pirita suund või Vabaduse puiestee – just sellised kohad, kus kiputakse kiirust ületama," kommenteeris Rüütelmaa, kuhu uudsed foorid paigaldatakse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077