Autor: Rivo Sarapik • 12. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik suunab Tallinna lennujaama 300 miljonit

Kogu investeeringute maht Tallinna lennujaama arengusse järgmise 20 aasta jooksul on 300 miljonit eurot, lausus tänasel valitsuse pressikonverentsil majandusminister Juhan Parts.

Täna valmistame ette projekte 2013. aastaks, lausus Parts. "Loodame, et mõned projektid toovad sisse ka erainvestoreid. Lennujaam on ju sisuliselt spetsiifiline tööstuspark."

Valitsus kinnitas täna Tallinna Lennujaama aktsiakapitali suurendamise mitterahalise sissemaksega seitsme kinnistu näol. Lennujaam vajab ruumi laienemiseks. Arengukava kohaselt suudab lennujaam teenindada viie aasta pärast 3,3 miljonit reisijat ehk poole enam kui praegu. 2030. aastaks kasvab lennujaama võimekus 6,5 miljoni reisijani.

Sel aastal plaanib lennujaam teenindada 1,8 miljonit reisijat ehk korrata 2008. aasta tipptulemust. Nelja kuuga kasvas reisijate arv enam kui kolmandiku võrra.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077