Autor: Rivo Sarapik • 2. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilma suuremaid lainereid väisab tänavu Tallinna

Eile alanud Tallinna Sadama kruiisilaevade hooaeg toob siia enam kui 300 alust ja 420 000 turisti. Sadamat külastavate aluste seas on ka maailma suuremaid aluseid Queen Elizabeth.

10 kruiisilaeva külastavad Tallinna sel aastal esimest korda, nende hulgas on näiteks Costa Cruises laev „Costa Passifica,“ Aida Cruises laev „Aidasol,“ aga ka Cunard Line laev „Queen Elizabeth.“ Viimane, enam kui 2000 reisijat mahutav alus, peatub Tallinnas kolmel korral.

Tallinna Sadama teatel on Läänemerele tulemas ka teisi uusi kruiisioperaatoreid: Seadream Yacht Club külastab oma luksusliku kruiisijahiga Läänemerd, sealhulgas nii Tallinna kui Saaremaad .

Hooaeg kestab 4. oktoobrini. Saaremaad külastavad kruiisilaevad sel aasta 13 korda, kümnel korral silduvad nad Saaremaa sadamas.

Esimest korda saab sel aastal Tallinna Sadamast ka nõnda nimetatud „turnaround“ sadam ehk kruiiside algus- ja lõpp-punkt. Kruiisifirma Happy Cruises pakub esmakordselt kruiise Läänemerel ning teostab oma laeva „Gemini“ reisijate vahetuse just Tallinnas. Hispaanlastest kruiisituristid saabuvad Tallinnasse  ja lahkuvad Tallinnast lennukitega viiel korral suve jooksul. 

Saaremaale on 2011. aastal oodata 13 kruiisilaevakülastust ligi 8000 kruiisituristiga. Saaremaale tulevad sel hooajal seitse erinevat kruiisifirmat kaheksa erineva laevaga, millest nelja firma laevad peatuvad Saaremaal esmakordselt. Esimene laev - Fred Olsen Cruises`i „Balmoral ” - saabub Saaremaa sadamasse 17. mail.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077