Autor: Jaana Pikalev • 28. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DSV tegi kasumis peale masu aastat hiigelhüppe

DSV Transport ASi 2010. aasta netokäive kasvas 33%, saadetiste koguarv kasvas 21,8% ning ettevõtte ärikasum kasvas 76,7%, ettevõtte juhtkonna seisukohalt on 2010. majandusaasta tulemus hea.

Rahvusvaheliste kaubavedude ekspedeerimisfirma DSV Transport ASile oli 2010. aasta hea aasta, sest eelnenud majanduskriisile järgnes küllalt hoogne taastumine ja turgudel tekkis veovõimsuste defitsiit, mis aitas ekspedeerimisfirma töömahtu kasvatada, selgub firma värskelt avaldatud aruandest. Firma netokäive oli mullu 743,5 miljonit krooni, mis on 184,5 miljonit rohkem kui 2009. aastal. 2010. aastal oli saadetiste koguarv 180 275, mis on 21,8% rohkem kui tunamullu.

Müügitulu 2010. aastal geograafiliste piirkondade lõikes Euroopa Liidus (Eesti, Taani Soome, Suurbritannia, jm riigid) kasvas pea kõikides riikides välja arvatud Rootsi suunal, kus müügitulu kahanes rohkem kui kaks korda. Müügitulu väljast pool liidu riike kasvas enim Šveitsi (peaaegu kolme kordne tõus), Valgevene, Venemaa ja muude liiduväliste riikides, kõige väiksem kasv müügitulus oli Norra suunal.

Müügitulu tegevusalade lõikes kasvas DSV Transpordil peaaegu 40% rahvusvahelise transporditeenuse ja ekspedeerimise osas. 24% kasvas tolli- ja intrastatiteenuste müügitulu. Peaaegu 10% kasvas ka Eestisisese transporditeenuste müük. Kõige suurem langus müügitulus oli laologistikateenuste osas, kus müügitulu 2010. aastal oli peaaegu 65% väiksem kui 2009. aastal

Kõige järsem kasv oli ettevõttel ärikasumis, mis suurenes 76,7% võrra ja ulatus 33 miljoni kroonini. Analüüsides varasemate aastate tulemusi võib öelda, et ettevõtte on tagasi 2008. aasta tasemel, mil ettevõtte püstitas müügikäibes viimase 10 aasta rekordi (767 miljonit krooni). Kümne aasta parim ärikasumi number jääb aga 2007. aastasse (51,3 miljonit krooni).

Ettevõte märkis aruandes, et alates Euroopa Liiduga liitumisest 2004. aastal kasvas sarnaselt kogu Eesti majandusega ka ekspedeerimisturg, siis 2007.a. teisest poolest kuni 2009. aasta lõpuni toimus tõsine ekspedeerimisturu langus. Alates 2010.a. märtsist pööras Eesti majandus kasvule ja vahepealsest seisakust tingituna toimus turul jäsk nõudluse kasv transporditeenuse järele. Üsna kiirelt saavutati veomahud, mis on võrreldavad kriisieelse perioodiga. 2011. aasta on kindlasti stabiliseerumise aasta ning erakordselt kiireid turuliikumisi ei ole ette näha.

2009. aastal omandas DSV Transport 100% tütarettevõtte aktsiad Valgevenes. DSV Transport BY 2010. majandusaasta lõppes ettevõttel 70,3 miljoni suuruse käibega ning 0,8 miljoni kroonise kahjumiga. 2011. aastal on tütarettevõtte eesmärgiks kindel kasumisse jõudmine. 2011. aasta käibeks oodatakse 87 miljonit krooni ja kasumiks 1,8 miljonit krooni.

Käesoleval aastal on DSV Eesti eesmärgiks seadnud saavutada netokäive 820 miljoni krooni ulatuses ning kasvatada saadetiste arvu 193 000-le. Samuti plaanib ettevõte arendada IT-keskkonda, mis annaks kiire ülevaate saadetiste ja autode geograafilistest asukohtadest.

DSV Transport AS kuulub rahvusvahelisse kontserni DSV A/S, mis on noteeritud Kopenhaageni börsil.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077