Autor: Jaana Pikalev • 11. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee kasvatas aastaga kasumit pea kolm korda

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas esmaspäeval AS-i Eesti Raudtee 2010. aasta majandusaruande, mille kohaselt teenis ettevõte 1,68 miljardi kroonise tulu juures 328,7 miljonit krooni puhaskasumit.

Aasta varem oli ettevõtte tulu 1,52 miljardit krooni ja kasum 120,4 miljonit krooni.

Eesti Raudtee kaubaveokäive oli mullu 6260 miljonit netotonnkilomeetrit, mis on 669 miljoni võrra enam kui 2009. aastal. Mullu kasvas rahvusvaheliste vedude maht 2,84 ja kohalike vedude maht 1,41 miljonit tonni. Kokku veeti 2010. aastal Eesti Raudtee taristul kaupu 29,63 miljonit tonni. Aastaga kasvasid kaubaveomahud seega 4,25 miljoni tonni võrra.

Ettevõte vähendas eelmisel aastal nii tööjõu- kui ka tegevuskulusid ning pööras senisest enam tähelepanu efektiivsuse tõstmisele, kasvatades olulisel määral kaubavedude mahtu.

Eesti Raudtee investeeringute kogumaht oli mullu 617,7 miljonit krooni, millest lõviosa investeeriti Rail Baltica Tallinn-Tartu raudteelõigu kapitaalremonti ja reisijate platvormide eurokõrgusele viimisse.

AS Eesti Raudtee kontserni kuuluvad raudteeinfrastruktuuri ettevõte AS EVR Infra ja raudteekaubaveo ettevõte AS EVR Cargo. Viimasele kuuluvad kõik Lätis ekspedeerimisteenust osutava Livonia Rail Service SIA aktsiad. AS Eesti Raudtee kõik aktsiad kuuluvad Eesti Vabariigile.

31. detsembri 2010. a. seisuga töötab Eesti Raudtee kontsernis 1737 inimest. Ettevõtte töötajate keskmine palk 2010. aastal oli 14 866 krooni.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077