Autor: Jaana Pikalev • 8. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ohutuskampaania ajal eiras turvavarustuse kasutamise nõudeid ligi 3000 liiklejat

Aprilli esimestel päevadel lõppenud turvavöö kinnitamise kampaania jooksul eirati turvavarustuse  kasutamise nõudeid kokku ligi 3000 korral. Samal perioodil hukkus kaks turvavööta liiklejat.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei komissar Riho Tänaku sõnul on väga murettekitav, et vaatamata ulatuslikule teavituskampaaniale ning paljudele hoiatavatele näidetele, ei kaitse nii paljud inimesed end autosõidul. „Õigesti reguleeritud ja kinnitatud turvavöö ei mõjuta kuidagi sõidumugavust ega kohale jõudmise aega, kuid võib päästa inimese elu ja tervise. Ka väikesel kiirusel on kokkupõrkel inimesele mõjuvad jõud piisavalt suured, et vastu esiklaasi või rooli paiskudes tõsiseid tagajärgi kaasa tuua,“ selgitas Tänak.

Maanteeameti ja politsei liiklusohutuskampaania käigus avastas politsei 2845 inimest, kellel oli turvavöö kinnitamata. Seejuures oli 288 liikleja puhul tegemist korduva sarnase rikkumisega. Laste turvavarustus puudus 115 juhul või kasutati seda nii, et turvaiste liiklusõnnetuse korral last kaitsnud ei oleks.

14. märtsil põrkasid Viljandimaal kokku kaks sõiduautot. Õnnetuses hukkus ühe sõiduki juht, kellel oli turvavöö kinnitamata. Teise sõiduki juht ja kaasreisijad viidi haiglasse. 2. aprillil põrkasid Narva linnas kokku kaks sõiduautot, millest ühes kaassõitjana reisinud turvavööta mees hukkus õnnetuskohal.

Maanteeameti ja politsei ühine liiklusohutuskampaania „Kinnita tagaistmel turvavöö. Alati“ algas 14. märtsil. Sellele eelneval nädalal toimus liikluspolitsei rahvusvaheline teemanädal „Turvavöö“. Politsei pöörab liiklusjärelevalve käigus turvavarustuse kasutamisele tähelepanu ka edaspidi.

Maanteeameti tellimusel läbiviidav liiklejate küsitlusuuringu aruanne turvavöö ja lapse turvavarustuse kasutamise kohta valmib mais 2011.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077