Autor: Jaana Pikalev • 8. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseväe logistikud peavad keskuse 92. sünnipäeva

Täna, 8. aprillil tähistab Kaitseväe Logistikakeskuse Logistikapataljon piduliku rivistuse ja lahtiste uste päevaga oma loomise 92. aastapäeva.

"Logistikapataljon on sõjaväelogistikute sepikoda, sest seal valmistatakse ette meie reservsõjaväelogistikuid, kelleta ei oleks mõeldav Eesti iseseisev kaitsevõime",ütles Kaitseväe Logistikakeskuse ülem kolonel Grman Kesa. "Lisaks sellele on Logistikapataljonil kanda väga vastutusrikas roll Afganistanis teenivate rahvuslike logistilise toetuselementide ettevalmistamisel. Seega sõltub just sellest pataljonist ka käimasolevate välisoperatsioonide edukus."

8. aprillil kell 11.30 - 16.00 on Logistikapataljon Tallinnas, Marja 4 avatud kõigile huvilistele. Eriti oodatakse külla sõjaväelogistikutest reservväelasi ja pataljoni endiseid teenistujaid ning kutsealuseid noormehi.

Logistikapataljoni külalised saavad tutvuda üksuse ajaloo ja igapäevategevustega, kaitseväes kasutusel olevate relvadega, transpordivahenditega ja varustusega, kaitseväe majutusoludega välitingimustes ning osaleda õhkrelvade laskmise võistlusel. Samuti pakutakse külalistele sõdurisuppi ja kuuma teed, ringsõitu kaitseväe sõidukitel ning võimalust lasta endale teha militaarseid näomaalinguid.

Külaliste meelt lahutab Kaitseväe Orkestri juures tegutsev ajateenijate rockbänd "Jutt jätta!". Ilusa ilma korral maandub pataljoni territooriumile ka õhuväe kopter.

Kaitseväe Logistikapataljon on 9. aprillil 1919 loodud Soomusautode kolonni järeltulija. Selle nime all osaleti ka Vabadussõjas. 1923. a.

formeeriti väeosa ümber Auto-Tanki Divisjoniks, 1928. a. Auto-Tanki Rügemendiks. 1992. a. suvel hakati looma Kaitsejõudude Peastaabi Autokompaniid, mis 1997. a. formeeriti ümber Tagalapataljoniks. 2002. a.moodustati Kaitseväe Logistikakeskuse Tagalapataljon. See muudeti 2005. a.Kaitseväe Logistikakeskuse Lahinguteenindustoetuse Väljaõppekeskuseks.Alates 2009. a. kannab üksus nime Kaitseväe Logistikakeskuse Logistikapataljon.

Manuses on lisatud Logistikapataljoni embleem.

sev

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077