Jaana Pikalev • 31. märts 2011
Jaga lugu:

Kallas esitas Madridis Euroopa lennundusvisiooni arengukava

Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas esitas eile lennunduspäevadel  uue pikaajalise arengukava, mis on 28. märtsil 2011 vastu võetud transpordialases valges raamatus kirjeldatud lennundusmeetmete rakendamise esimesi samme.

2050. aastani ulatuvas tegevuskavas räägitakse, millised peaksid olema Euroopa lennundusalaste teadusuuringute prioriteedid, et säilitada ELi majanduskasv ja ülemaailmne konkurentsivõime, tulles samal ajal toime turuvajaduste ning energeetika- ja keskkonnaalaste küsimustega.  Dokumendi valmistasid Kallase ning teadusuuringute ja innovatsiooni voliniku Geoghegan-Quinni palvel ette lennundusalase taristu, sõidukite, käitamise, kütuse ja teadustöö spetsialistid. Lennunduse ja aeronautika teadusuuringute kõrgetasemeline rühm loodi 2010.

aasta detsembris ning aruande keskne sõnum on vajadus säilitada Euroopa tööstuse üleilmset juhtrolli ning saavutada  aastaks 2050 konkurentsivõimeline, saastevaba, ohutu ja turvaline lennundus, mis lähtub kodanike ja ühiskonna vajadustest.

2011. aasta lennunduspäevadel kohtuvad aeronautika sidusrühmad, ministrid, ametkonnad ning teadus- ja arendustegevuse keskused kõikjalt Euroopast ja teiselt poolt ookeani selleks, et luua koostöövõrgustikke, esitleda uusimaid uurimistulemusi ja arutada tulevasi ühiseid teadus- ja arendusprojekte. 2011. aasta lennunduspäevade korraldajateks on Hispaania Tööstustehnoloogia Arenduskeskus (Centre for the Development of Industrial Technology, CDTI) ja Euroopa Komisjon.

Lennunduspäevad on hea võimalus esitleda ja levitada teavet ELi rahastatud teadusuuringute ja tehnoloogilise arendustegevuse tulemuste kohta, et luua ühtne Euroopa õhuruum ja Euroopa teadusruum ning leida globaalses keskkonnas innovaatilisi võimalusi lennunduse säästvamaks muutmiseks.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee