Autor: Jaana Pikalev • 31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallas esitas Madridis Euroopa lennundusvisiooni arengukava

Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas esitas eile lennunduspäevadel  uue pikaajalise arengukava, mis on 28. märtsil 2011 vastu võetud transpordialases valges raamatus kirjeldatud lennundusmeetmete rakendamise esimesi samme.

2050. aastani ulatuvas tegevuskavas räägitakse, millised peaksid olema Euroopa lennundusalaste teadusuuringute prioriteedid, et säilitada ELi majanduskasv ja ülemaailmne konkurentsivõime, tulles samal ajal toime turuvajaduste ning energeetika- ja keskkonnaalaste küsimustega.  Dokumendi valmistasid Kallase ning teadusuuringute ja innovatsiooni voliniku Geoghegan-Quinni palvel ette lennundusalase taristu, sõidukite, käitamise, kütuse ja teadustöö spetsialistid. Lennunduse ja aeronautika teadusuuringute kõrgetasemeline rühm loodi 2010.

aasta detsembris ning aruande keskne sõnum on vajadus säilitada Euroopa tööstuse üleilmset juhtrolli ning saavutada  aastaks 2050 konkurentsivõimeline, saastevaba, ohutu ja turvaline lennundus, mis lähtub kodanike ja ühiskonna vajadustest.

2011. aasta lennunduspäevadel kohtuvad aeronautika sidusrühmad, ministrid, ametkonnad ning teadus- ja arendustegevuse keskused kõikjalt Euroopast ja teiselt poolt ookeani selleks, et luua koostöövõrgustikke, esitleda uusimaid uurimistulemusi ja arutada tulevasi ühiseid teadus- ja arendusprojekte. 2011. aasta lennunduspäevade korraldajateks on Hispaania Tööstustehnoloogia Arenduskeskus (Centre for the Development of Industrial Technology, CDTI) ja Euroopa Komisjon.

Lennunduspäevad on hea võimalus esitleda ja levitada teavet ELi rahastatud teadusuuringute ja tehnoloogilise arendustegevuse tulemuste kohta, et luua ühtne Euroopa õhuruum ja Euroopa teadusruum ning leida globaalses keskkonnas innovaatilisi võimalusi lennunduse säästvamaks muutmiseks.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077