Autor: Jaana Pikalev • 31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siim Kallas soovitab teed maksustada

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas tahab, et uute teede ehitamise ja vanade korrashoiu maksaksid kinni need, kes teid kasutavad, sest senine rahastamisviis varsti enam ei tööta, kirjutab Postimees.

Sel esmaspäeval võttis Euroopa Komisjon vastu Euroopa Liidu (EL) transpordistrateegia, mille peamised eesmärgid on vähendada transpordist tekkivat keskkonnasaastet ning lõimida omavahel tihedamini näiteks lennu- ja raudteeliinid. Transpordivolinik Siim Kallas ütles, et praegusele süsteemile, kus uut taristut ehitatakse peamiselt eelarverahast ja Euroopa Liidu fondidest võiks muuta ning leida viise, kuidas infrastruktuur ennast ise rahastaks nii maanteetranspordis, raudteel kui ka lennunduses.

Kallase sõnul liigutakse rahastamispõhimõtetel sinna poole, et maksma hakkab kasutaja ning kütusemaksude osatähtsus tema sõnul väheneb, sest nafta kallineb ning alternatiivkütuste kasutajad ei maksa nii suuri makse. Kütuseaksiisi tulu võiks tema sõnul asendada taristukasutamise tasuga nagu töötab sarnane mudel Prantsusmaal tasulistel kiirteedel, kus on kvaliteet, mida keegi ei suuda paremat pakkuda

 

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077