Autor: Jaana Pikalev • 7. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik võtab Eesti Raudteest dividende 3,2 miljonit eurot

Esmakordselt võtab riik dividende Eesti Raudteelt ja suurusjärgus 3,2 miljonit eurot.

Möödunud nädalal kinnitas valitsus riigi osalusega ettevõtete dividendid. Istungijärgsel pressikonverentsil avalikustas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et esmakordselt võtab riik Eesti Raudteest dividende 3,2 miljonit eurot (50 miljonit krooni).

"See on põhimõtteline. Ka raudtee peab arvestama sellega, et vaatamata suurtele investeeringutele, mida me teeme, peab ta ka riigile dividende maksma, muidu ei ole põhjendatud sellise äriühingu hoidmine," lausus Parts. Ta lisas, et dividendi suurusjärk on minimaalne, kuid ta loodab väga, et tulevikus on valitsusel võimalik sellega rohkem arvestada.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077