Autor: Jaana Pikalev • 4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jääprobleem pärsib Pärnu Sadama mahtude kasvu

 Pärnu Sadamast on kaupa läinud sel aastal ekspordiks rohkem kui mullu ent jäämurdmisprobleemide tõttu jääb sadama mahtude kasv kinni, rääkis sadama juht Mati Einmann.

Kuigi jää lõhkumine on ka Pärnu sadamas igapäevane rutiin, on sadam avatud ja töötab. Jäämurdjale EVA-316 on appi tulnud ka vedurlaev Castor. "Jääs on muidugi väiksemad sadamad, millel käivet pole," rääkis ASi Pärnu Sadam juhatuse liige Mati Einmann.

Tema sõnul on vaatamata mullusest keerukamatele jääoludele käinud sadamas 17 laeva rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. "Samas jäime teatud jäämurdmisprobleemide tõttu veel kahekümnest laevast ilma, aga seevastu on kaupa läinud ekspordiks tublisti rohkem kui mullu," rääkis Einmann.

Läti pool on jääolud hullemad. Päevas kulub Pärnu Sadamal ligi meetripaksuse rüsijää lõhkumisele 3200-3800 eurot vaatamata sellele, kas laevu liigub või mitte. Einmann rääkis, et Riia suunal sõitnud kaptenid ütlevad, et sealpool on olukord raskem kui Eestis. "Riia suunal seisab laevu jääs kinni juba päevi," lisas ta ja nentis, et Pärnu poole tuleval suunal on liiklus elavam.

Liiga pikalt jääs kinni seisvaid laevu ähvardab aga oht jää surve tõttu liikuda karidesse või kaldale liiga lähedale. "Teine probleem on, et vesi ja toit võivad laeval otsa lõppeda," lisas Einmann.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077