Autor: Rivo Sarapik • 1. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inspektsioon: vedaja vastutab ka rendiauto eest

Tööinspektsiooni andmeil ei seo Eesti vedusid korraldavad ettevõtted erinevaid seaduseid ning eksivad seetõttu töö- ja puhkeaja nõuete vastu.

„Kuna ettevõtte tegevust veondusalal reguleerivad mitmed seadused ja määrused, on kontrolli tulemused näidanud, et ettevõtjad ei hooma täielikult nende omavahelisi seoseid. Tegutsetakse tavaliselt ainult ühte õigusakti järgides," kommenteeris Lõuna inspektsiooni sõidukijuhtide inspektor Ilmar Ronk. "Ettevõtted ei taha omaks võtta, et omades veoloa alusel väljastatud sõidukikaarti, vastutavad nad veokorralduse eest ning peavad salvestatud andmeid esitama ka renditud või rendile antud autode kohta," tõi Ronk näite.

Näiteks autoveoseaduse, töölepinguseadue, töötervishoiu ja tööohutuse seaduse ja EÜ määruse 561/2006 vahel on tema sõnul üksteist täiendavad seosed, kuigi otseselt neile seostele viidatud ei ole.

Tööinspektsioon keskendub sel aastal sõidukijuhtide töö- ja puhkeajaga seotud teavitustegevusele. Esimene tasuta koolitus sel teemal toimub ülehomme Tallinnas. Lisainfot saab Tööinspektsioonist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077