Rivo Sarapik • 18 veebruar 2011
Jaga lugu:

Teised Eesti sadamad Tallinna Sadamast veelgi edukamad

Statistikaameti Eesti sadamates möödunud aastal toimunud lastimiste ja lossimiste statistikast võib järeldada, et peale Tallinna Sadama läks eelmisel aastal väga hästi ka teistel Eesti sadamatel.

Tallinna Sadama kaubamaht oli eelmisel aastal 36,6 miljonit tonni, mis oli ülemöödunud aastast 16% enam. Kogu Eesti lõikes aga läks Statistikaameti andmetel sadamatel veelgi paremini, vahendas Logistikamaailm.ee. 2010. aastal lastiti ja lossiti Eesti sadamates kokku 45,85 miljonit tonni kaupa, mida on 19,2% võrra enam kui 2009. aastal.

Parim kuu oli Eesti sadamatele eelmisel aastal mai, kui kasv võrreldes 2009. aastaga oli koguni 35%. Mai koos augusti ja detsembriga olid eelmisel aastal ka kuud, kus Eesti sadamate kaubamaht ületas 4 miljonit tonni. Samas ei olnud eelmisel aastal enam ühtegi kuud, kus Eesti sadamate kogu kaubamaht oleks jäänud alla 3 miljoni tonni. 2009. aastal oli selliseid kuid kaks (veebruar ja juuni) ning 4 miljoni tonnini toona ei küünditudki.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee