Autor: Rivo Sarapik • 18. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teised Eesti sadamad Tallinna Sadamast veelgi edukamad

Statistikaameti Eesti sadamates möödunud aastal toimunud lastimiste ja lossimiste statistikast võib järeldada, et peale Tallinna Sadama läks eelmisel aastal väga hästi ka teistel Eesti sadamatel.

Tallinna Sadama kaubamaht oli eelmisel aastal 36,6 miljonit tonni, mis oli ülemöödunud aastast 16% enam. Kogu Eesti lõikes aga läks Statistikaameti andmetel sadamatel veelgi paremini, vahendas Logistikamaailm.ee. 2010. aastal lastiti ja lossiti Eesti sadamates kokku 45,85 miljonit tonni kaupa, mida on 19,2% võrra enam kui 2009. aastal.

Parim kuu oli Eesti sadamatele eelmisel aastal mai, kui kasv võrreldes 2009. aastaga oli koguni 35%. Mai koos augusti ja detsembriga olid eelmisel aastal ka kuud, kus Eesti sadamate kaubamaht ületas 4 miljonit tonni. Samas ei olnud eelmisel aastal enam ühtegi kuud, kus Eesti sadamate kogu kaubamaht oleks jäänud alla 3 miljoni tonni. 2009. aastal oli selliseid kuid kaks (veebruar ja juuni) ning 4 miljoni tonnini toona ei küünditudki.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077