Autor: Rivo Sarapik • 15. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Kasahstan tahab transiiti Eestisse suunata

Täna Astanas alanud Eesti- Kasahstani valitsuskomisjoni istungil arutavad osapooled ka transpordi ja logistikaalaseid koostöövõimalusi.

Eesti delegatsiooni juhtiv majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles istungi avakõnes, et valitsustevahelise komisjoni töö tulemusel on kahe maa kaubavahetus kahekordistunud. "Eriti oluline on see, et on tekkinud mitmeid ettevõtete vahelisi koostöösidemeid," lisas ta.

Transpordi ja logistika töörühmas arutlevad Eesti ja Kasahstan selle üle, kuidas suurendada raudteevedude mahtu ja Kasahstani kaupade transiiti läbi Eesti sadamate Euroopa Liitu ja mujale maailma. Kõne all on ka võimalused konteinervedude mahu suurendamiseks.

Komisjoni töö lõpp-protokoll allkirjastatakse täna õhtul.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077