Autor: Silvia Kruusmaa • 3. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vilniuse lennujaam ei täida Estonian Airile antud lubadusi

Möödunud aastal Leedus baasi avanud Estonian Air pole ikka veel saanud Vilniuse lennujaamalt lubatud toetust turunduskuludeks, millega viimane lennufirmasid liine avama meelitas, kirjutab Postimees.

2009. aasta algas Leedu lennusektorile tugeva löögiga ning Leedu valitsus hakkas kiiresti tegema pingutusi, et meelitada riiki uusi lennufirmasid, ja välja mõtlema võimalusi, kuidas neid uusi liine avama panna.

Lennujaamad saavad lennukompaniisid meelitada mitmete vahenditega, millest üks on soodsad lennujaamamaksud, mida kasutas näiteks Tallinna lennujaam, mistõttu lendab Ryanair praegu Tallinnast mitmesse sihtkohta.

Vilniuse lennujaam kaalus aga lisaks mõtet maksta rahalist "motivatsiooni" turunduskulude katteks, millest oleks oma osa pidanud saama ka Estonian Air, kes möödunud aastal Vilniuses oma baasi avas, kuid siiani pole lennufirma lubatud rahast sentigi näinud.

Estonian Airi kommertsala asepresidendi Rauno Parrase sõnul ei ole lennujaam ega valitsus siiani leidnud universaal¬set lahendust, kuidas lennufirmasid toetada, kuid ta usub siiski, et mingi lahendus peagi leitakse.

„Et me ootame turundustoetust, on korrektne. Samuti on korrektne see, et turundustoetuste paketi väljatöötamine on veninud oodatust pikemaks. „Lubaduste mittetäimine“ on sellises kontekstis sulaselge liialdus, kuna töö selles suunas käib,“ kommenteeris lennujaama pressiesindaja Ilona Eskelinen.

Vilniuse lennujaama poolt uute liinide toetamiseks väljatöötatud allahindluste pakett ehk näiteks soodsamad maandumis- ja reisijatasud kehtib Eskelineni sõnul ka Estonian Airile esimesest päevast, mil lendudega Vilniusest algust tehti. Lisaks on Vilniuse lennujaamal väljatöötamisel turunduspakett.

Estonian Air avas mullu veebruaris lennuliini Vilniuse ja Amsterdami vahel ning plaanib tänavu lisada Vilniuse Berliini liini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077