Jaana Pikalev • 18 jaanuar 2011

Konsultant: Keskus majandab end lõpuks tasuliste teenustega

Valga kompetentsikeskus hakkab end ära majandama tasuliste teenuste pakkumisega. Küsimustele vastab Advisio OÜ konsultant Raido Roop.

Mida ütleb analüüs logistika kompetentsikeskuse rajamise tasuvuse ja teostatavuse kohta?Arvestades Valga linna arengut ja asukohta ning logistilist potentsiaali, on keskus vajalik ja regionaalarengule positiivse mõjuga. Keskus koosneb kaheksast inimesest kontoripindade ja pakendilaboriga.

Keskuse rajamine ja ülevalpidamine 2011-2014 on EAS ja Valga linna rahastuse abil võimalik ja teostatav. Nendel aastatel tehalkse teoks analüüsis toodud investeeringud, töötatakse välja teenused ning luuakse kontaktvõrgustik. Tasulise teenusena on esialgu kavandatud hakata pakkuma pakendilabori katsetusi - pakendid ja nende kinnitamine, koorma ja veose ohutus, erinevad pakendamise ja kinnitamise viisid vastavalt kauba iseloomule. Analüüsis toodud seitsme valdkonna kõiki teenuseid hakatakse pakkuma tasulistena alates 2015. aastast.

Kellele on rajatav keskus kasulik, millised ettevõtted sellest tulu saavad? Otsest kasu saavad logistikateenuseid pakkuvad ja logistikateenuseid tarbivad ettevõtted, kellel avaneb võimalus kasutada professionaalset abi. Otseselt ja kaudselt saavad kasu kõik Eesti logistikaettevõtted.

Kui suurt majanduslikku tulu loob logistika kompetentsikeskuse rajamine riigile ja eraettevõtetele? Eraettevõtete tulu pole võimalik otseselt hinnata, kuna keskuselt saadud nõuannetega ja teenuste tõhustamisega on ettevõtjatel võimalik oma ärimudelit muuta ja uuendada ning saavutada suurem kasum.

Riik võidab kaudselt regionaalarengu hoogustumisest, ettevõtluse arengust ning Eesti tuntuse kasvust logistikasektoris.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150