Autor: Väinu Rozental • 21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linford: loodusjõudude vastu ei saa

Me oleme oma kliente teavitanud, et meie töö on raskete lumeolude tõttu Euroopas häiritud ning küllap kliendid saavad aru, mis toimub, ütles logistika- ja transpordifirma ASi Linford tegevjuht Mihkel Vahe.

„Loodusjõudude vastu ei saa - tegu on force majoriga, mille tõttu kannatavad kõik, ka tarbijad,“ nentis Vahe ja lisas, et eriti häiritud on isotermiliste kaupade ehk toidukaupade transport Eestisse.

Vahe sõnul saavad nad informatsiooni oma autojuhtidelt ja selle kohaselt on mitmel pool liiklus raskeveokitele suletud. „Veokid seisavad ja ootavad, millal pääseb liikuma ehk millal pannakse vastavad märgid välja,“ lausus Vahe. „Samas väikeautod võivad sõita.“

Raskete lumeolude tõttu ei tohi raskemad kui 7,5 tonnised veoautod sõita näiteks Saksamaa kõige suurema asustustihedusega liidumaa Nordrhein-Westfaleni kiirteedel. Sarnase keelu on kehtestanud raskete lumeolude tõttu ka Belgia, Luksemburg ja Prantsusmaa.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077