Autor: Rivo Sarapik • 17. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikasse investeeriv Eesti Post jätkab kahanemist

Eesti Posti nõukogu kinnitas täna järgmise aasta eelarve. Postifirma jätkab kahanemist - järgmise aasta plaanitav käive 704 mln krooni jääb viie protsendi võrra tänavusele alla. Firma investeeringud kümnekordistuvad.

Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen sõnas pärast nõukogu istungit: „Järgmise aasta eelarve tulud on prognoositud realistlikult. Eelarve koostamisel on arvestatud teguritega, mis mõjutavad eelseisvat aastat – tihe konkurents ning üldine majandusseis. Posti- ja logistikaettevõtte 2011. aasta vajalike investeeringute ja tegevuste planeerimisel on lähtutud säästlikust ja paindlikust mõtteviisist.“

Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste selgitas, et järgnev aasta tuleb Eesti Posti jaoks pingeline. „Turud on küll stabiliseerumas ning enamus kliente prognoosib teatud mahtude kasvu, samas ei saa siiski kindel olla üldises majandusaktiivsuse suurenemises. Suurim väljakutse on tagada universaalse postiteenuse, eelkõige kirjateenuse jätkuva languse juures teenuse kvaliteet ning ettevõtte kasumlikkus,“ lisas Kallaste.

Lähiaastatel panustab Eesti Post uutesse lahendustesse, investeeritakse logistika- ja infologistikavaldkonda, et tagada ettevõtte kasv ning püstitatud eesmärkide täitmine. 2010. aastal oli investeeringute maht 17 miljonit krooni (1,1 milj eurot), 2011. aastaks on see maht 150 miljonit krooni (9,6 milj eurot).

Ettevõtte 2011. aasta eesmärgiks on jõuda majandustegevuse tulemusena kasumisse.

Eesti Posti eelarve kinnitab ettevõtte nõukogu, kuhu kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Mart Maasik ja Indrek Raudne.

Eesti Posti möödunudaastane käive 794 miljonit krooni tõi kasumit 3,1 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077