Autor: Rivo Sarapik • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa ostab poole Soome laevatehasest

Helsingi laevatehas, mis täna kuulub maailma ühele suuremale laevaehitajale, Lõuna-Korea päritolu STX Finland Cruise OY, saab peagi uue omaniku.

Tehing allkirjastatakse Yle andmeil täna Peterburis Soome ja Vene peaministri kahepoolsel kohtumisel.

Ostja on Vene riigile kuuluv United Shipbuilding Corporation. Poole laevatehase hind ulatub 150 mln euroni, millest kaks miljonit saab kahe omaniku ühisfirma ning ülejäänud summa makstakse tulevastest kasumitest.

STX Finland Cruise OYle kuulub Soomes kolm laevatehas - lisaks Helsingi omale ka maailma suuremaid kruiisilaevu valmistanud Turu tehas ning Rauma tehas. Helsingi tehas keskendus neist autodega reisijate laevade ehitamisele.

USOle kuulub kolm laevatehast - Peterburis, Severodvinskis ja Vladivostokis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077