Autor: Jaana Pikalev • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eelmise aasta raudtee veomahud on 11 kuuga ületatud

Novembris veeti Eesti Raudtee infrastruktuuril 2,7 miljonit tonni kaupa, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on üle 21% rohkem.

Üheteist kuuga on raudteel kokku veetud 26,8 miljonit tonni kaupu, mis ületab nii eelmise kui ka üle-eelmise aasta kogutulemust. Võrreldes mulluse 11 kuuga on veomaht ligi 17% suurem.

Novembri veomahust 68% moodustas nafta ja naftasaaduste vedu, mille 1,83 miljonit tonni oli aastatagusest 32% rohkem. Üle kahe korra suurenes põlevkivivedu, ulatudes 0,38 miljoni tonnini. Suurematest kaupadest ulatus veel väetiste vedu 0,19 miljoni tonnini ja kivisöe vedu 0,11 miljoni tonnini.

Üheteist kuuga on Eesti Raudtee infrastruktuuril veetud naftat ja naftasaadusi kokku 18,51 miljonit tonni, mis on 2,7 miljonit mullusest tonni rohkem. Põlevkivi vedu suurenes aastaga 1,49 miljonit tonni, olles kokku 3,16 miljonit tonni. Väetisi on veetud raudteel 2,02 miljonit tonni ehk 56% rohkem. Langenud on aga kivisöe vedu, ulatudes1,25 miljoni tonnini ehk 31% vähem kui aasta tagasi samal perioodil.

Protsentuaalselt kõige rohkem on suurenenud kohalikud veod, kus kasv oli 42% ja veomaht kokku 3,7 miljonit tonni. Transiitvedudes liikus 21,7 miljonit tonni kaupu e 14,9% mullusest enam. Eksporvedudes suurenesid mahud 12%, olles kokku 0,56 miljonit tonni. Ainsana on vähenenud importveod - veomaht kokku 0,85 miljonit tonni ja -8%.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077