Autor: Tea Taruste, kaasautor • 12. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti ja DPD käes 68% kullerpostiteenuse turust 

Suurimad kullerpostiteenuse osutajad olid mullu Eesti Post ja DPD, kes hõivasid kahe peale 68% turust.

Teiste teenuseosutajate - DHL, G4S, EKLT, TNT, Itella, Bring Express jt - turuosa jääb alla 10%, selgub konkurentsiameti kullerpostituru ülevaatest.

Riigisisese kullerpostiteenuse osutajatest juagavad Eesti Post, DPD, ja G4S kokku 92,6% turust. Turuliidri ei ole aastaga muutunud ja kolme suurema turuosad on jäänud praktiliselt samaks. 2008. aastal olid turuosad: eesti Post 54,2%, DPD 31,3% ja Sularahakeskus (nüüd G4S) 9,2%.

Rahvusvahelist kullerpostiteenust osutasid mullu Globexservice, Bring Express, TNT, DHL, EKLT, DPD, Itella, Eesti Post, Fedex ja Autopost Terminal. Nagu eelnevatelgi aastatel, ei olnud Eesti post rahvusvahelise teenuse osutamisel turuliider. Kõige rohkem saadeti Eestist välja saadetisi DPD vahendusel, Eesti Post oli pingereas alles kuues. Aastaga on TNT tõusnud kolmandae kohale ja EKLT langenud neljandale kohale.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077