Autor: Jaana Pikalev • 5. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikaklaster tahab majanduskomisjonilt turundustuge

Esmaspäeval, 8. novembril toimuvad Riigikogu majanduskomisjonis parlamentaarsed kuulamised Eesti logistika ja rahvusvahelise transpordi teemadel. Komisjon saab põhjaliku ülevaate juulis käivitunud Logistikaklastri eesmärkidest, tegevussuundadest ja edasistest plaanidest.

“Logistika ja transpordisektori teenused moodustavad Eesti teenuste ekspordist enam kui 40 protsenti, mistõttu on tegu äärmiselt olulise valdkonnaga kogu riigi majanduse tasakaalus hoidmiseks. Majanduskomisjon soovib saada täit pilti, kuidas on Logistikaklastri raames käivitunud sektori suurimate ettevõtete koostöö  ning arutada, millised on majanduskomisjoni võimalused klastri tegevust toetada,” ütles Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas.

Kokkusaamisel tutvustatakse majanduskomisjonile Logistikaklastri eesmärke, tegevussuundi ja liikmeid ning esimesi konkreetseid tulemusi rahvusvahelise turunduse vallas. Samuti arutatakse edasiste koostöövormide ning konkreetsete ühistegevuste võimalusi. Juttu  tuleb  ka Eestis tegutsevate erinevate majandusklastrite tegevuste integreerimisest.

“Klastri liikmed näevad Riigikogu majanduskomisjonis suurt ja olulist partnerit, seda eeskätt rahvusvahelise turunduse vallas. Loodame läbi arutada ja üksmeele leida terves reas konkreetsetes ettepanekutes, kuidas Eesti logistika- ja transpordisektorit ning riiki tervikuna väljaspool paremini tutvustada,” sõnas Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhataja Andrus Kuusmann.

Logistikaklaster on kahe ja poole aastane projekt, mis keskendub klastripartnerite ühtsele rahvusvahelisele turundusele, vabasid ressursse hõlmavale tootearendusele, logistikaalastele haridusküsimustele, ettevõtete koostööle IT vallas ning oma eesmärkide tutvustamisele Eesti avalikkusele.

Logistikaklastri liikmed on suurimad Eesti infrastruktuuriettevõtted, sadamaterminalid, ekspediitorid ja laondusega tegelevad firmad ning kõrgkoolid ja sektoris tegutsevad mittetulundusühingud. Klastri projekti toetab enam kui 14 miljoni krooniga EAS Euroopa Regionaalarengu programmi raames. Klastris osalejate omafinantseering ületab 8 miljonit krooni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077