Logistikaklaster tahab majanduskomisjonilt turundustuge

Esmaspäeval, 8. novembril toimuvad Riigikogu majanduskomisjonis parlamentaarsed kuulamised Eesti logistika ja rahvusvahelise transpordi teemadel. Komisjon saab põhjaliku ülevaate juulis käivitunud Logistikaklastri eesmärkidest, tegevussuundadest ja edasistest plaanidest.

“Logistika ja transpordisektori teenused moodustavad Eesti teenuste ekspordist enam kui 40 protsenti, mistõttu on tegu äärmiselt olulise valdkonnaga kogu riigi majanduse tasakaalus hoidmiseks. Majanduskomisjon soovib saada täit pilti, kuidas on Logistikaklastri raames käivitunud sektori suurimate ettevõtete koostöö  ning arutada, millised on majanduskomisjoni võimalused klastri tegevust toetada,” ütles Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas.

Kokkusaamisel tutvustatakse majanduskomisjonile Logistikaklastri eesmärke, tegevussuundi ja liikmeid ning esimesi konkreetseid tulemusi rahvusvahelise turunduse vallas. Samuti arutatakse edasiste koostöövormide ning konkreetsete ühistegevuste võimalusi. Juttu  tuleb  ka Eestis tegutsevate erinevate majandusklastrite tegevuste integreerimisest.

“Klastri liikmed näevad Riigikogu majanduskomisjonis suurt ja olulist partnerit, seda eeskätt rahvusvahelise turunduse vallas. Loodame läbi arutada ja üksmeele leida terves reas konkreetsetes ettepanekutes, kuidas Eesti logistika- ja transpordisektorit ning riiki tervikuna väljaspool paremini tutvustada,” sõnas Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhataja Andrus Kuusmann.

Logistikaklaster on kahe ja poole aastane projekt, mis keskendub klastripartnerite ühtsele rahvusvahelisele turundusele, vabasid ressursse hõlmavale tootearendusele, logistikaalastele haridusküsimustele, ettevõtete koostööle IT vallas ning oma eesmärkide tutvustamisele Eesti avalikkusele.

Logistikaklastri liikmed on suurimad Eesti infrastruktuuriettevõtted, sadamaterminalid, ekspediitorid ja laondusega tegelevad firmad ning kõrgkoolid ja sektoris tegutsevad mittetulundusühingud. Klastri projekti toetab enam kui 14 miljoni krooniga EAS Euroopa Regionaalarengu programmi raames. Klastris osalejate omafinantseering ületab 8 miljonit krooni.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,58 0
Brasiilia reaal BRL 4,18 0
Bulgaaria leev BGN 1,95 0
Filipiinide peeso PHP 59,06 0
Hiina jüaan CNY 7,64 0
Hongkongi dollar HKD 8,86 0
Horvaatia kuna HRK 7,41 0
Iisraeli seekel ILS 4,09 0
India ruupia INR 80,54 0
Indoneesia ruupia IDR 15968,30 0
Islandi kroon ISK 133,99 0
Jaapani jeen JPY 124,77 0
Kanada dollar CAD 1,50 0
LAV rand ZAR 15,89 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1271,59 0
Malaysia ringgit MYR 4,61 0
Mehhiko peeso MXN 21,72 0
Norra kroon NOK 9,75 0
Poola slott PLN 4,33 0
Rootsi kroon SEK 10,47 0
Rumeenia leu RON 4,74 0
Singapuri dollar SGD 1,53 0
Suurbritannia nael GBP 0,88 0
Šveitsi frank CHF 1,13 0
Taani kroon DKK 7,46 0
Tai baht THB 35,30 0
Tšehhi kroon CZK 25,65 0
Türgi liir TRY 5,95 0
Ukraina grivna UAH 30,72 0
Ungari forint HUF 317,83 0
USA dollar USD 1,13 0
Uus-Meremaa dollar NZD 1,64 0
Valgevene rubla BYN 2,44 0
Vene rubla RUB 74,82 0

Valdkonna töökuulutused