Autor: Jaana Pikalev • 13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi loobus teisest logistikapartnerist

Möödunud nädalal kirjutas logistikarubriik sellest, et Rimi logistikapartner kolis uuele laopinnale, sellega loobuti aga oma senisest teisest teenusepakkujast Nordnetist, et majanduslikult säästa.

Kaubandusketi Rimi logistikapartneri Havi Logisticsi ASi tegevjuht Janek Saareoks rääkis, et eritemperatuuri kaupade logistikateenuse sisseostmisest loobuti, sest see on majanduslikult säästlikum, pikaajaliselt kasulikum ning see loob sünergia ettevõtte kommunikatsioonis nii info- ja kaubavoos kui ka üldjuhtimises. Ja mis peamine, Havi enda põhiäri on samuti logistikateenus. "Nordnet oli ju sisuliselt ka meie otsene konkurent ning Havi jaoks oli see ärilise kandepinna suurendamine, meie põhiäri laienes," selgitas Saareoks. "Samuti olin arvutuslikult veendunud, et suudame säästa miljoneid kroone aastas," jätkas ta.

Kasum jääb endaleLisaks sellele, et osa kasumist läks partnerile, olid kõikvõimalikud lisakulud kommunikatsiooni, äri arendamist ja kaubavoogu silmas pidades silmatorkavad, rääkis Saareoks. "Jätkusuutlikkus on minu jaoks samuti väga oluline, et oma klienti pikas perspektiivis ei peaks hätta jätma, ruumi ju enam ka vanas laos polnud, leida tuli juba rumalaid lahendusi, et kaubavoog ära majandada," sõnas Saareoks.

Ettevõtetele, kes kaaluvad logistikasüsteemi või -partneri vahetust, soovitas

Saareoks, et ehkki tegemist on majandusliku otsusega, peaks otsingul hindama ka valitava partneri pädevust ja usaldust.

"Julgen väita, et Eestis üldiselt loeb ainult hind, ja see teeb kurvaks, sest kvaliteedile lüüakse turu mastaabis lihtsalt käega. Loomulikult on ka eeskujulikke ettevõtteid, kus diskussioon läheb teenuse kvaliteedi peale," nentis ta.

Sõnasta täpne vajadusKuidas siiski partnerit valida? "Riigihangete valguses tahaks öelda - võtke kõige odavam, siis saab pidevalt uue valida," naljatas Saareoks.

Kui tõsisemalt rääkida, siis tuleb väga täpselt selgeks teha, mida konkreetselt teenusepakkujalt oodatakse, ja selle alusel ka konkurss teha. "Kui jahitakse ainult hinda, siis kompromiss kvaliteedi arvel tehakse sinu eest ja sa ei pruugi teada, kus täpselt. Hiljem avastad ja süüdistad partnerit," sõnas ta.

tasub teada

Kuidas valida uut partnerit?otsuse langetamisel hinda järgmist:usaldus, pädevus,suutlikkus teenust osutadateenuste kvaliteetteenuse hindtegevushaareAllikas: Havi Logistics

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077